Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM: Geen misbruik op Tilburgs kinderdagverblijf

OM: Geen misbruik op Tilburgs kinderdagverblijf

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen kunnen vinden van seksueel getint of grensoverschrijdend gedrag bij kinderdagverblijf De Boemerang in Tilburg. Justitie begon in  september een onderzoek naar aanleiding van ‘verhalen’ die enkele kinderen deden bij hun ouders.

Geen verdachte
De politie startte op 7 september een onderzoek naar de kinderopvang nadat ouders melding hadden gemaakt van uitlatingen door kinderen over ‘grensoverschrijdend gedrag door een volwassene’. In eerste instantie werd gesproken over drie meldingen. Later kwamen er nog vijf nieuwe meldingen bij. Bij vier gevallen ging het niet om seksuele handelingen. Het onderzoek van het OM leverde uiteindelijk geen enkele verdachte op. Het OM heeft in een brief aan de ouders van het kinderdagverblijf laten weten dat de zaak daarmee gesloten is.

Cameratoezicht en andere sloten
De gemeente Tilburg heeft samen met de GGD een veiligheidsscan gemaakt van het kinderdagverblijf om te kijken of de locatie goed functioneert. Hieruit is een aantal concrete zaken gekomen. Zo worden er extra camera’s geplaatst, worden sloten veranderd zodat ruimtes alleen toegankelijk zijn voor medewerkersen wordt de toegankelijkheid van het gebouw aangescherpt. De deur zal alleen open staan tijdens haal- en brengtijden.

Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.