Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nu aanvragen: SLIM-subsidie voor praktijkleren in de kinderopvang

Wil je medewerkers laten (blijven) leren en ontwikkelen? Houders van individuele kinderopvangorganisaties en samenwerkingsverbanden binnen de kinderopvang kunnen per 1 september 2022 de SLIM-subsidie aanvragen. Elke mkb-ondernemer kan een subsidieaanvraag indienen tot € 25.000,-.
nu-aanvragen-slim-subsidie-voor-praktijkleren-in-de-kinderopvang
fotostorm / Getty Images / iStock

De SLIM-subsidie is bedoeld voor individuele kinderopvangorganisaties en samenwerkingsverbanden binnen kinderopvang die een leerrijke omgeving bieden, meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang. SLIM is de afkorting van: Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen.

Blijven ontwikkelen

‘Voor een werkgever is het daarom heel belangrijk dat de werknemers en het bedrijf zich blijven ontwikkelen, en daarmee de wendbaarheid en kansen voor organisatie en personeel vergroten en toekomstbestendig maken’, zegt de Rijksoverheid over de SLIM-subsidie.

Aanvragen

De SLIM-subsidie kan vanaf donderdag 1 september aangevraagd worden, klik hier. Daar staat ook meer informatie om een eventuele aanvraag voor te bereiden. Bekijk ook de factsheet ‘SLIM-subsidie voor het mkb’ van de Rijksoverheid. De aanvraag kan gedaan worden vanaf 1 september 2022 9:00 uur tot en met 30 september 2022 17:00 uur.

€ 25.000,-.

MKB-ondernemers kunnen een subsidieaanvraag indienen tot € 25.000,-. Dit geld is bedoeld voor het versterken van een leerrijke werkomgeving in het bedrijf, maar ook om medewerkers tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding te laten volgen. De SLIM-regeling vergoedt namelijk de begeleidingskosten van een werkgever in dit derde leerwegtraject. Elk jaar kunnen bedrijven in maart en in september een aanvraag doen.

Bronnen: Brancheorganisatie Kinderopvang/Rijksoverheid

Wil jij je als kinderopvangprofessional laten bijscholen? Vraag dan het STAP-budget aan. Op donderdag 1 september om 10.00 uur start de vierde aanvraagronde dit jaar, met een maximum van 1.000 euro per aanvraag. Een STAP-subsidie aanvragen doe je in vijf stappen. Kinderopvang werkt! zet deze stappen op een rij. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.