Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NJi tevreden over Week van de Opvoeding

NJi tevreden over Week van de Opvoeding

 

Met meer dan 1400 activiteiten en een Opvoedbus door het land, kijkt het Nederlands Jeugdinstituut, coördinator van de Week van de Opvoeding, terug op een geslaagde week. De datum voor de editie van 2013 is zo goed als rond.

Ook kinderopvangorganisaties waren op veel plekken betrokken bij activiteiten die in het kader van de Opvoedweek werden georganiseerd. Projectleider Mireille Gemmeke: ‘We hebben hele mooie dingen gezien. Er waren veel activiteiten waar ouders en professionals met elkaar in gesprek gingen om elkaar beter te leren kennen én te begrijpen: op de kinderopvang, op school en zelfs op het stadhuis.’

Dagelijkse opvoeding
De Week van de Opvoeding vraagt aandacht voor opvoeding: voor alles wat bij het gewone, dagelijkse opvoeden komt kijken en voor iedereen die daarbij hoort: ouders, kinderen, jongeren, opa’s, oma’s, oppassen, vrijwilligers of beroepsopvoeders.

Erkenning
Uit onderzoek blijkt dat ouders het opvoeden vaak zwaarder ervaren dan ze van tevoren hadden gedacht. Ouders kunnen wel wat vaker erkenning gebruiken. Gemmeke:’Een steuntje in de rug, een luisterend oor, de mogelijkheid om je vragen te stellen aan iemand die je serieus neemt en deskundig is. En dat er mét jou als ouder wordt gesproken en niet over jou.’

ANP Photo, Ilvy Njiokiktjien

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.