Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe voltijdopleiding: Pedagoog antroposofische kinderopvang

Frida Noordzij
De School voor Antroposofische Kinderopvang start in het nieuwe schooljaar met de 3-jarige mbo-opleiding Pedagoog antroposofische kinderopvang (niveau 4). Het is de eerste voltijd mbo-opleiding in Nederland die toespitst op de antroposofische pedagogiek.
iStock

De School hoopt met de nieuwe opleiding  te voldoen naar de stijgende vraag naar gekwalificeerd personeel in de kinderopvang én de vraag naar antroposofische kinderopvang. In samenwerking met ROC Midden Nederland is een 3-jarige voltijd mbo-opleiding ontwikkeld. De opleiding start in voltijd (BOL) en vanaf het tweede jaar wordt leren en werken gecombineerd (BBL).

Antroposofie

De School voor Antroposofische Kinderopvang (SvAK) startte in september 2018 met een 1,5-jarige deeltijdopleiding (BBL) Pedagoog antroposofische kinderopvang, voor pm’ers die al in de antroposofische kinderopvang werken. In september 2019 gaat de tweede lichting van start. Ook biedt de SvAK de opleidingen Pedagoog Antroposofische Kinderopvang HBO Bachelor (4 jaar) en Pedagoog Antroposofische Kinderopvang HBO Associate degree (2 jaar). Binnenkort biedt de school losse opleidingsmodulen, gericht op antroposofische kinderopvang.

Voltijdopleiding

De opleiding die komend schooljaar van start gaat is de eerste voltijd mbo-opleiding die de SvAK aanbiedt. ‘Het unieke aan de nieuwe 3-jarige opleiding is de samenwerking met ROC Midden Nederland. De mbo-onderwijsinstelling verzorgt het meer algemene deel, zoals rekenen, taal en Engels en de School voor Antroposofische Kinderopvang de specifieke antroposofische vakken, zoals euritmie, muziek en beeldende vorming’, vertelt Mirte Madelief van Zundert, mede-initiatiefnemer van de BOL-opleiding.

Open avonden

Belangstellenden kunnen voor meer informatie over de opleiding terecht op de open avonden op donderdag 21 februari en dinsdag 19 maart van 18.00 tot 21.00 uur van het Gezondheidszorg College & Welzijn College van ROC Midden Nederland in Utrecht. De School voor Antroposofische Kinderopvang is aanwezig op deze avonden met een informatiestand.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.