Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie protocol kinderopvang en corona

Bert Bukman
Er is een nieuwe versie van het protocol kinderopvang en corona beschikbaar. Met ingang van 3 december 2021 zijn er twee belangrijke wijzigingen in het coronabeleid. Zo geldt voor kinderen van 4-12 jaar dat zij met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven, dus ook bij milde verkoudheidsklachten.
corona
© pascalskwara / stock.adobe.com

De wijzigingen in het protocol kinderopvang per 3 december 2021:

  • Het thuisblijfbeleid voor kinderen van 4-12 jaar, dat vrijdag 26 november 2021 door het kabinet is aangekondigd, is gewijzigd. Voor kinderen van 4-12 jaar geldt dat zij met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven, dus ook bij milde verkoudheidsklachten. Met een negatieve testuitslag kunnen zij weer naar de opvang. Kinderen van 0-4 jaar kunnen nog wel met verkoudheidsklachten naar de opvang.
  • Met ingang van 3 december mag iedereen zich met (milde) klachten een zelftest afnemen of zich laten testen bij de GGD. Voorheen gold het advies om geen zelftest af te nemen bij klachten. Met een negatieve (zelftest)uitslag mag een kind weer naar de opvang en kan een personeelslid of gastouder weer aan het werk. Indien de klachten langer aanblijven, wordt ook de volgende dag een zelftest gedaan. Bij een positieve zelftestuitslag blijft het kind, personeelslid of de gastouder thuis en laat de uitslag bevestigen met een test bij de GGD.
  • Het complete protocol vind je hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.