Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie Protocol Kinderopvang & Corona

De nieuwe coronamaatregelen van het kabinet leiden tot een aanpassing van het Protocol Kinderopvang & Corona. Het RIVM is een aantal maatregelen nog aan het herzien, waaronder de quarantaine- en testregels voor immune huisgenoten van iemand met covid-19. Een nieuwe beslisboom is in de maak.
© urbazon / Getty Images / iStock

De belangrijkste wijzigingen in het protocol op een rij:

  • 1,5 meter afstand tussen volwassenen (tussen personeelsleden/gastouders onderling, tussen personeelsleden/gastouders en ouders en tussen ouders onderling)
  • Houders kunnen zelf, in overleg met de oudercommissie, een afweging maken om ouders/externen een mondkapje te laten dragen bij het betreden van de locatie.

Herzien

Het RIVM is een aantal maatregelen nog aan het herzien. Hieronder de quarantaine- en testregels voor (immune) huisgenoten van iemand met covid-19 en de uitzondering op de quarantaineregels van kinderen van 0-4 jaar.

Op dit moment is nog niet duidelijk wat de exacte inhoud van deze maatregelen wordt en wanneer deze bekend gemaakt worden. Zodra hier duidelijkheid over is, zal het protocol opnieuw worden aangepast.

Beslisboom

Ook komt er een nieuwe versie van de beslisboom. Zodra de richtlijnen van het RIVM aangepast zijn, zal deze worden gecommuniceerd. Ouders die op dit moment twijfelen of hun kind in quarantaine moet, wordt geadviseerd om te bellen met de GGD.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.