Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie protocol Kinderopvang

Vanaf vrijdag 24 december is er weer een nieuwe versie van het protocol Kinderopvang en corona beschikbaar. De belangrijkste wijzigingen lees je hier.
nieuw quarantainebeleid kinderopvang
Halfpoint / Getty Images / iStock

De belangrijkste wijzigingen in het protocol zijn:

• Bij het quarantainebeleid wordt er geen onderscheid meer gemaakt in immuniteit. Alle huisgenoten (categorie 1) of nauwe contacten (categorie 2) van iemand die positief test op corona gaan in quarantaine. (Nauwe) contacten binnen de kinderopvang (of op school) vallen hier niet onder. Een kind of medewerker hoeft dan niet in quarantaine, tenzij de GGD anders aangeeft. Dit geldt wel voor nauwe contacten in de privésfeer, dus ook als een kind buiten de opvang (nauw) contact heeft met een positief getest kind.
• Voor mensen die positief op corona testen, maar asymptomatisch zijn, is de isolatieperiode verlengd van 5 naar 7 dagen.

Vertaling richtlijnen RIVM

Het protocol Kinderopvang en Covid-19 dient als handreiking voor de kinderopvangsector en is een vertaling van de richtlijnen van het RIVM naar de specifieke situatie van de kinderopvang.

Het protocol is opgesteld door de Brancheorganisaties BK, BMK en BOinK, in samenspraak met het ministerie van SZW en in afstemming met Voor Werkende Ouders en FNV.

Bekijk hier het protocol kinderopvang en corona, versie 24 december 2021 >>

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.