Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe modelformulieren: zo wordt de kwaliteit van kinderopvang en gastouderopvang beoordeeld

Waar let de GGD-inspecteur op tijdens een bezoek aan de dagopvang, buitenschoolse opvang, gastouderopvang en het gastouderbureau? Aan de hand van welke eisen wordt er getoetst? Bekijk de nieuwe modelformulieren van de Rijksoverheid, die gelden per 1 juli 2021.
nieuwe-modelformulieren-zo-wordt-de-kwaliteit-van-kinderopvang-en-gastouderopvang-beoordeeld
Afbeelding van Mohamed Hassan via Pixabay

Om op een gestructureerde manier informatie te verzamelen tijdens een inspectiebezoek, zijn er modelformulieren die de inspecteur gebruikt. Deze formulieren worden elk half jaar vernieuwd en gepubliceerd en geven een overzicht van de eisen aan de hand waarvan wordt getoetst bij een inspectiebezoek.

Pedagogisch klimaat

In de formulieren is onder meer aandacht voor het pedagogisch klimaat, de accommodatie, administratie en veiligheid en gezondheid. Eenmaal per halfjaar vindt er een herziening van de rapporten met modelformulieren van de GGD plaats. Dat kan zijn omdat er nieuwe regelgeving is ingevoerd of omdat er kleine aanpassingen zijn doorgevoerd.

Modelformulieren

Bekijk via onderstaande rapporten waar de GGD op controleert tijdens een inspectie. Deze modelformulieren zijn geldig per 1 juli 2021:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.