Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: portaal voor oudercommissies

Marianne Velsink
Oudercommissies van kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus kunnen vanaf nu gebruikmaken van een gratis online oudercommissie-portaal.
Portaal oudercommissie.jpg
In een nieuwsbrief roept BOinK oudercommissies op om hun kamer te claimen. - Foto: Fotolia

Daar kunnen ze documenten, denk aan notulen of adviesaanvragen, uploaden, bewerken en goedkeuren. Volgens BOinK, de initiatiefnemer van deze dienst, is hier veel behoefte aan bij oudercommissies.

Kamervoorzitter

Het oudercommissie-portaal kun je zien als een eigen kamer. In een nieuwsbrief roept BOinK oudercommissies op om hun kamer te claimen. Dit kan op ocportaal.boink.info. Degene die de kamer activeert, is de voorzitter van de kamer en kan andere oc-leden uitnodigen. Door het vinkje ‘notificaties’ aan te zetten, krijgt de beheerder een melding dat er een nieuw document of agenda-item is geplaatst.

Modelreglementen

Behalve een omgeving voor het opslaan van eigen documenten, is er een agenda waarin vergaderingen kunnen worden gepland. In de BOinK Bieb staan nuttige documenten zoals modelreglementen, een voorbeeldadvies en een werkplan voor oudercommissies. Uiteraard blijft alle informatie in de kamer alleen zichtbaar voor de kamerleden. Het gebruik van het portaal is gratis.

Wil je je oudercommissie(s) attenderen op het bestaan van deze tool? Download dan deze tekst voor in een mail, nieuwsbrief of om uit te printen en te verspreiden. Lees meer

Attendeer ook jouw oudercommissie op deze nieuwe dienst >>

2016 betekent ook een nieuwe regelgeving voor ouders in de kinderopvang. Gjalt Jellesma van de belangenvereniging BOinK zette de belangrijkste veranderingen op een rij. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.