Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw label voor reformatorische kinderopvang van Kibeo: ‘Elorah’

Kinderopvangorganisatie Kibeo komt met een nieuw label: Elorah. Onder deze naam bieden 21 vestigingen in Nederland christelijk reformatorische kinderopvang. En de vraag daarnaar blijkt groot: de verwachting is dat Elorah dit jaar groeit naar zo’n dertig vestigingen, verspreid over Nederland.
kibeo-komt-met-nieuw-label-voor-reformatorische-kinderopvang-elorah

Dat meldt Kibeo in een persbericht.

Twintig bestaande vestigingen van Kibeo die al werken vanuit een reformatorische identiteit, vormen samen het nieuwe label Elorah. Elorah biedt peutergroepen (voor kinderen van twee tot vier jaar), buitenschoolse opvang (voor kinderen van de basisschool) en dagopvang (voor kinderen van nul tot vier jaar).

De vraag naar deze bijzondere kinderopvang is groot, laat directeur Arco Grisnigt weten. Binnenkort verschijnt op KinderopvangTotaal een uitgebreid interview met hem over Elorah.

Reformatorische identiteit

Elorah sluit aan bij het beleid en de identiteit van reformatorische basisscholen in Nederland. Dit zorgt voor een laagdrempelige overgang vanuit de peutergroepen en dagopvang naar de basisschool. Elly Brand, bestuurder van Kibeo: ‘Ouders en kinderen met een christelijk reformatorische achtergrond bieden we graag een vertrouwde omgeving. Peutergroepen en opvang die aansluiten bij de Bijbelse normen en waarden, de herkenbare gewoontes van thuis en de identiteit van de basisschool. Met deze passende voorschoolse educatie geven we ieder kind dezelfde ontwikkelkansen, ongeacht hun achtergrond.’

‘Uniek in Nederland’

Elorah blijft met haar vestigingen een onderdeel van Kibeo en maakt gebruik van alle kennis op het gebied van pedagogiek, beleid en veiligheid van Kibeo waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. ‘We zijn een snelgroeiend label in de kinderopvang’, aldus Arco Grisnigt. ‘Het is uniek voor Nederland dat er op deze schaal en met deze professionaliteit opvang bestaat waarbij specifiek de christelijk reformatorische identiteit het uitgangspunt is.’ Alle pedagogisch medewerkers op de vestigingen hebben een christelijk reformatorische achtergrond. Dit zorgt voor een vertrouwde omgeving voor ouders en kind, meldt Kibeo.

Meer weten? Houdt de website van KinderopvangTotaal in de gaten voor het interview met Arco Grisnigt, directeur van Elorah. Niets missen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief >>

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag, een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Dit jaar valt dat op 6 september. Een mooie aanleiding om duurzame initiatieven in de kinderopvang te delen en om elkaar te inspireren met duurzaamheid aan de slag te gaan. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.