Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw! Je kunt nu je mbo2-certificaat ‘Ondersteuning in de kinderopvang’ halen

Wist je dat je sinds oktober vorig jaar het mbo-2 keuzedeel ‘Ondersteuning in de kinderopvang’ kunt volgen? Dat betekent goed nieuws voor groepshulpen die hun kennis en vaardigheden willen verbreden én verzilveren! Het keuzedeel kan voortaan een officieel mbo-certificaat opleveren.
diploma certificaat behaald
Beeld: AdobeStock

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ontwikkelde dit keuzedeel op initiatief van de branche. Het is vervolgens ook opgenomen in de scholingstegels van het Ontwikkelpad kinderopvang. Nu mbo-instellingen een certificaat mogen afgeven voor dit keuzedeel, is het ook interessant en geschikt voor wie geen volledige mbo-2 opleiding volgt of wil volgen.

Inhoud

Het keuzedeel bestaat uit drie werkprocessen:

  • Ondersteunt bij de verzorging van kinderen
  • Ondersteunt bij de begeleiding van ontwikkelingsgerichte activiteiten
  • Reflecteert op het uitgevoerde (pedagogisch) werk in de kinderopvang

Met deze werkprocessen biedt het keuzedeel een goede basis om de inzet van groepshulpen in de kinderopvang te verbreden. En voor groepshulpen die zich via praktijkleren willen doorontwikkelen naar pedagogisch medewerker.

Meer informatie

Meer informatie vind je op SBB.nl en over het Ontwikkelpad kinderopvang op Kinderopvang-werkt.nl.

Bronnen: BK, BMK

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.