Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuw: Het Werken-in-Duitsland-loket

Terwijl in Nederland locaties worden gesloten, staan ze in Duitsland te springen om pedagogisch opgeleid personeel. Het is voor een aantal Nederlandse pm'ers een reden geweest om te gaan solliciteren in Duitsland. FCB opent, voor iedereen die hier meer over wil weten, het online Werken-in-Duitsland-loket.
Nieuw: Het Werken-in-Duitsland-loket
Foto: ANP Photo

Kinderopvang Humanitas is al langer bezig om medewerkers die op straat zijn komen te staan, te begeleiden naar een baan in een Duitse kita. De landelijke kinderopvangorganisatie legde contact met EURES, een organisatie die mensen informeert over grensoverschrijdend werken in Europa. Humanitas organiseerde vervolgens een dag waarop medewerkers meer informatie kregen en in contact konden komen met Duitse werkgevers.

Korein

De dag werd een succes met ruim veertig geïnteresseerde medewerkers. In het decembernummer van tijdschrift Kinderopvang vertellen pedagogisch medewerkers die de overstap gemaakt hebben naar een Duitse baan, of dit van plan zijn om te doen, over hun afwegingen. Ook bij Korein zijn medewerkers vertrokken naar Duitsland. Eén van hen werkt inmiddels met veel plezier in een kinderdagverblijf in Berlijn. Ook zij komt in het artikel aan het woord.

Vacatures in Duitsland

Het door FCB binnenkort te openen Duitsland-loket is een website met allerhande praktische informatie over werken in Duitsland. Wat moet je weten om de overstap te maken? Hoe hebben anderen dat gedaan? Op de site vind je ook een vacature-overzicht. Heb je zelf ervaring met een overstap naar een baan in de kinderopvang in Duitsland? Dan kun je je ervaringen delen met FCB via khofstede@fcb.nl (Karen Hofstede).

Duitsland investeert

De Duitse regering heeft besloten dat er vanaf 1 augustus 2013 voldoende kinderopvang moet zijn voor ieder één- of tweejarig kind in Duitsland. Dat betekent een enorme impuls voor de kinderopvang in Duitsland. Lees hier wat de Duitse regering besloten heeft.

1 REACTIE

  1. Ongelooflijk dat goed opgeleid personeel -door kortzichtigheid van onze eigen overheid- genoodzaakt is te vertrekken naar Duitsland! De Duitsers lachen waarschijnlijk ook in hun vuistje (goed personeel welke al goed opgeleid is op kosten van het buurland, wie wil dat nou niet!!!)
    Ik wens in ieder geval al deze PM’ers veel succes! Zij gaan aan de slag in een land waar professionele kinderropvang door de bestuurder wordt gezien als bittere noodzaak & investering! In plaats van -zoals in ons eigen kikkerlandje- als pur sec een kostenpost / arbeidsvoorziening. Let maar op hier gaat Duitsland op termijn heel veel vruchten van plukken!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.