Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw handelingsperspectief versoepeling coronamaatregelen

Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen is het zogeheten handelingsperspectief in het protocol Kinderopvang en covid-19 aangepast. De belangrijkste aanpassingen op een rij.
poll-gebruik-jij-de-preventieve-zelftesten
Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Het aangepaste handelingsperspectief schrijft onder meer voor:

  • Bij een enkele besmetting in een groep hoeft niet meer de hele groep in quarantaine.
  • Bij uitbraken met meerdere besmettingen in een groep, kan de GGD nog wel aanvullende adviezen geven, waaronder indien nodig een quarantaineadvies voor de hele groep.
  • Het blijft van belang om ouders en medewerkers te informeren over de besmetting.
  • Ouders en medewerkers kunnen aangeven niet akkoord te zijn met het delen van hun gegevens. Het is wel van belang onder de aandacht te brengen dat dit kan leiden tot een niet goed uit te voeren bron- en contactonderzoek van de GGD.
  • Medewerkers die immuun zijn hoeven bij een besmetting niet in quarantaine. Medewerkers die niet-immuun zijn gaan wel in quarantaine.
  • In bijzondere omstandigheden, zoals een kwetsbare huisgenoot met een verhoogd risico op ernstig beloop, kunnen adviezen op maat worden gegeven in samenspraak met de GGD en eventueel de behandelaar van de huisgenoot.

Per 25 september 2021 wordt de anderhalve meter-regel losgelaten. Het protocol kinderopvang zal conform de nieuwe versoepelingen ook worden aangepast. De nieuwe versie van het protocol wordt vóór zaterdag 25 september gepubliceerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.