Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Neusverkouden kinderen nog steeds welkom in de noodopvang

Kinderen met een neusverkoudheid mogen nog steeds naar de noodopvang, als zij tenminste geen koorts hebben. Dat geldt zowel voor de kinderopvang als voor het basisonderwijs en de bso. Oudervereniging BOinK heeft navraag gedaan bij het ministerie van SZW omdat hier onduidelijkheid over was gerezen.    
verkouden nesuverkouden beslisboom
© Imgorthand / Getty Images / iStock

De bevestiging van het ministerie van SZW kom overeen met het antwoord dat het RIVM gaf aan jeugdartsenvereniging AJN op dezelfde vraag. Kijk voor meer informatie op de pagina Veelgestelde vragen gezinnen met kinderen en quarantaine.

Testen kinderen onder 12 jaar

Overigens wordt er sinds enige tijd anders aangekeken tegen het testen van kinderen bij klachten. Het OMT heeft het kabinet onlangs geadviseerd om dit ook bij kinderen onder de 12 jaar te doen. Het RIVM gaf al eerder aan dat kinderen met klachten ook getest kunnen worden.

Het verzoek om kinderen met verkoudheidsklachten te laten testen is nu dringender. Daarom wordt in de volgende versie van de beslisboom de betreffende tekst aangepast (in het blok ‘Wanneer een kind laten testen’). Omdat deze wijziging niet van wezenlijke invloed is op de beslisboom, is besloten nu geen nieuwe versie te publiceren. BOinK en AJN houden hierover nauw contact met RIVM en SZW.

De beslisboom ‘uit of thuis?’ voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen is aangepast, na gewijzigde regelgeving van het RIVM en de verwerking van feedback van gebruikers. Deze beslisboom is ook in het Engels beschikbaar. Lees hier het verhaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.