Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘NEE! zei Konijn’ is boek van de maand november

Frida Noordzij
De Sardes-Leespluim van de maand november gaat naar het peuterboek: NEE! zei Konijn, van Marjoke Henrichs. Deze herkenbare fase in het peuterleven is mooi uitvergroot in woord en beeld, stelt het juryrapport.
nee-zei-konijn-is-boek-van-de-maand-november
Foto: Querido Kinderboeken

In het kinderboek van de maand november komt de bekende peuterfase aan bod: de peuterpuberteit. En dat zie je meteen met een duidelijke NEE! op het omslag. Konijn kijkt een beetje boos, een beetje uitdagend, en ook een beetje onzeker. Konijn heeft een Nee!-dag, maar is hij wel overtuigd van zijn ‘nee’?

Nee-fase

‘Deze herkenbare fase in het peuterleven is mooi uitvergroot in woord en beeld’, zegt het juryrapport. ‘In grote schetsen zien we Konijn door de dag gaan afgewisseld met paginagrote NEE’s. De stevige grafische teksten geven een mooi contrast met de schetsmatige tekeningen. Een grappig en prettig ondeugend verhaal om met jonge kinderen mee te lachen en ervaringen mee uit te wisselen.’

Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 2 jaar oud en is uitgegeven door uitgeverij Querido.

Het kinderboek “Abel en Ad” kreeg de Sardes-Leespluim van de maand oktober. Abel en Ad zijn dikke vrienden, tót hun omgeving laat zien dat een eekhoorn en een rat nooit vrienden kunnen zijn. Maar is dat zo? Bekijk ook de activiteiten bij het boek >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.