Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Natuur en techniek in 61e Kinderboekenweek

Jeugdige boekenliefhebbers kunnen vanaf woensdag weer hun hart ophalen tijdens de Kinderboekenweek. Het evenement viert dit jaar zijn 61e editie en heeft als motto 'Raar, maar waar!'.
Simon van der Geest schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: Per ongelukt!
Simon van der Geest schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: Per ongelukt!

Boekhandelaren, bibliotheken, uitgeverijen en scholen organiseren tot en met zondag 18 oktober tal van activiteiten rond kinderboeken over natuur, wetenschap en techniek.

Nieuwsgierig

Kinderen hebben een natuurlijke drijfveer om op onderzoek uit te gaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit, zegt de organiserende stichting CPNB. ‘Antwoord op de vraag waarom iets zo is of hoe iets werkt kunnen zij niet alleen aan den lijve ondervinden, maar óók door er boeken over te lezen.’

Per ongelukt

Simon van der Geest schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: Per ongelukt! Mensen krijgen het cadeau bij de aanschaf van minstens 10 euro aan kinderboeken. Het jaarlijkse Prentenboek van de Kinderboekenweek komt van de hand van Mies van Hout. Zij illustreerde het boek Speeltuin.

Stichting Lezen is zeer verheugd over de onlangs ingediende moties van PvdA, VVD, SP en D66 tijdens het voortgezet algemeen overleg over laaggeletterdheid. De moties roepen op tot structurele aandacht voor leesbevordering op consultatiebureaus, pabo-opleidingen en mbo-opleidingen. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.