Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Najaarsbijeenkomsten voor pm’ers en gastouders

Dit najaar vinden er verschillende bijeenkomsten plaats voor pedagogisch medewerkers en gastouders, waaronder een congres en studiedagen.
Foto: AdobeStock

Op zaterdag 28 oktober zijn gastouders welkom om een kijkje in de toekomst te nemen naar het jaar 2025, tijdens het congres GastouderOPvang2025 door KennisNetwerk GastouderOpvang (KNGO). Onderwerpen als permanente educatie en groene kinderopvang staan centraal. Deelsessies dagen de deelnemers uit om hun feedback te geven op de huidige werkwijze in de gastouderopvang.

Onderdeel van het programma is de studiedag rondom spel en spelen door Stichting BKK. Gastouders krijgen uitleg over het belang van spelen en hoe je spel doelgericht kunt inzetten. Er is ook ruimte om ervaringen met collega’s te delen. Leden van KNGO betalen € 35,95 per persoon. Niet leden betalen € 10,- meer.

Samenwerking met ouders

Dan is er nog een studiedag voor pedagogisch medewerkers op vrijdag 24 november, georganiseerd door BKK. Het thema is de samenwerking met ouders. Een belangrijk onderwerp. Tijdens het ochtenddeel wordt het thema in drie lezingen uitgewerkt en in de middag volgen de deelnemers deelsessies met een link naar de praktijk. Tijdens de pauzes is er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. Deze dag kost € 29,- voor pm’ers en gastouders. Andere professionals betalen € 55,-.

Taalontwikkeling

In 2018 volgen er nog twee bijeenkomsten voor pm’ers over taalontwikkeling bij jonge kinderen en samen kijken naar de (materiële) wereld. BKK deelt over deze bijeenkomsten binnenkort meer informatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.