Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Muziekprijsvraag voor het jonge kind

In het kader van het Jaar van de Muziek schrijft Stichting Muziek op Schoot een prijsvraag uit voor de beste muziek-pedagogische ideeën voor jonge kinderen. De prijs is genoemd naar Annie Langelaar, een muziekpedagoge die honderd jaar geleden werd geboren en muzikale experimenten met peuters startte. Mede door haar inzet is Nederland internationaal toonaangevend op het gebied van muziekeducatie aan jonge kinderen tot zes jaar.
Muziekprijsvraag voor het jonge kind
Foto: ANP Photo

Met de prijsvraag wil Muziek Op Schoot bereiken dat steeds meer jonge kinderen opgroeien met zingen, bewegen op muziek, luisteren en plezier beleven aan muziek. Investeren in de muzikale ontwikkeling van kinderen draagt bij aan de complete ontwikkeling van een kind.

Pedagogische activiteit

Pedagogisch medewerkers van peuterpeelzalen en kinderdagverblijven en gastouders worden uitgenodigd om hun muzikale activiteit voor het jonge kind in te sturen voor de Annie Langelaar Prijs. De activiteit moet nieuw zijn en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Te denken valt aan muzikale materialen, liedjes, spreekteksten, luisteractiviteiten of uitgewerkte spel- of bewegingsactiviteiten.

Scholing

De leukste muziektips worden gepubliceerd op de website muziekmethetjongekind.nl. De winnaar wint 500 euro, te besteden bij een kindermuziekwinkel en 500 euro, te besteden aan scholing door een professionele muziekdocent.

Muziekdocenten

Professionale muziekdocenten kunnen ook meedoen aan de prijsvraag. Hun wordt gevraagd zelfgeschreven liedmateriaal in te dienen voor de Annie Langelaar Prijs. De winnaar in deze categorie wint 1000 euro, te besteden bij de Kindermuziekwinkel voor professionals. Meedoen kan tot 20 september. Lees hier de voorwaarden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.