Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MOgroep vindt taaltoets geldverspilling

MOgroep vindt taaltoets geldverspilling

MOgroep Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening heeft kritisch gereageerd op het VVD-voorstel om alle peuters aan een taaltoets te onderwerpen voordat ze naar het basisonderwijs gaan. ‘Overbodige geldverspilling’ meldt MOgroep op haar website. ‘De intentie van de VVD is goed want achterstand is een ramp, maar er zijn betere maatregelen waar nu al hard aan gewerkt wordt.’

Wet OKE
MOgroep vindt dat het geld beter besteed kan worden aan goede programma’s voor alle peuters. Met de Wet OKE wordt bovendien al geïnvesteerd in de aanpak van taalachterstanden bij peuters. Vanaf 1 augustus gaat de wet in de vier grote gemeenten in Nederland in en zijn het ook de gemeenten die verantwoordelijk zijn voor een sluitend netwerk en aanbod van VVE. Later wordt de Wet OKE ook in de overige Nederlandse gemeenten ingevoerd. De doelgroepkinderen worden volgens de Wet OKE actief benaderd en opgespoord, bijvoorbeeld via consultatiebureaus, om aan VVE trajecten mee te doen.

Streven is 100 procent bereik
Momenteel gaat 65 procent van de twee-driejarigen met een taalachterstand naar de kinderopvang of de peuterspeelzaal. Dat komt neer op 50.000 kinderen, maar het streven is om daar 100 procent van te maken. Ouders worden actief bij de aanpak van taalachterstand in de kinderopvang of de peuterspeelzaal betrokken.
Het geld dat de VVD wil inzetten kan volgens MOgroep beter worden gebruikt voor de inzet van VVE-programma’s voor alle peuters en verlaging van de ouderbijdragen voor peuterspeelzalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.