Moet u straks voldoen aan de informatieplicht energiebesparing?

Kinderopvangorganisaties krijgen vanaf 1 juli 2019 te maken met de informatieplicht energiebesparing. Dat is een plan waarin energiebesparende maatregelen zijn opgenomen. Marco van Zandwijk van het Waarborgfonds Kinderopvang legt uit.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

De overheid verwacht van ondernemers in de kinderopvang dat zij zich actief hebben laten informeren wat hun energiebesparende mogelijkheden zijn wat betreft het gebouw dat zij in gebruik hebben. Marco van Zandwijk: ‘Om een praktisch voorbeeld te noemen: kijk naar het verlichten, verwarmen en ventileren van het gebouw. Welke mogelijkheden zijn er om, kijkend naar de huidige installaties in het gebouw, energie te besparen? Vervang tl-verlichting en gloeilampen bijvoorbeeld met ledverlichting. Draait de ventilatie ook op momenten dat er niemand is? En staat de verwarming aan op momenten dat er niemand in het gebouw aanwezig is? Dat zijn makkelijke besparingsmogelijkheden,

1
4430

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.