Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Modelrapporten Kinderopvang zijn weer vernieuwd

Marianne Velsink
De modelrapporten kinderopvang zijn voor de tweede keer dit jaar geactualiseerd. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken.
Fotolia

In de formulieren zijn de thema’s en regels te zien waar de toezichthouder op let als hij/zij (on)aangekondigd een locatie bezoekt. Er zijn verschillende versies beschikbaar: voor gastouders, gastouderbureaus, bso’s én een versie voor zowel dagopvang en peuteropvang. Het is nieuw dat er één modelrapport is voor peuteropvang en dagopvang. De modelrapporten worden één, vaak twee keer per jaar aangepast op basis van wetgeving die wijzigt.

Onderwerpen

Per onderdeel wordt uitgelegd waar de toezichthouder naar kijkt als hij/zij op de locatie langskomt.  De onderwerpen zijn: Registratie en administratie, het Pedagogische klimaat, Personeel en groepen, Veiligheid en gezondheid, Accommodatie en Ouderrecht. De meeste aandachtspunten zijn omschreven bij de hoofdstukken Pedagogisch klimaat,  Personeel en groepen en Veiligheid en Gezondheid.

Download de modelrapporten

Download het modelrapport voor dagopvang en peuterspeelzalen

Download het modelrapport voor bso’s

Download het modelrapport voor gastouders

Download het modelrapport voor gastouderbureaus

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.