Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ministerie wil mening horen over tweetalige dagopvang

Wat vinden kinderopvangprofessionals van het experiment meertalige dagopvang en meertalig peuterspeelzaalwerk? Het ministerie van Sociale Zaken start een internetconsultatie om hier achter te komen.
1 Tweetalige dagopvang.jpg
Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen mogen misschien binnenkort experimenteren met het aanbieden van een tweede vreemde taal op de groep. - Foto: Fotolia

Met het experiment kunnen maximaal vijftien kindercentra en maximaal vijf peuterspeelzalen experimenteren met het aanbieden van een andere taal naast het Nederlands op de groep. Uiteindelijk moet duidelijk worden wat de gevolgen zijn van het aanbieden van meertalige opvang, vooral voor de verwerving van de Nederlandse taal.

Bso’s mogen binnenkort ook een tweede taal gaan spreken binnen de muren; het Engels, Duits of Frans. Hiervoor wordt de wet Kinderopvang aangepast. Wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend. de aanpassing werd onlangs nog uitgesteld.  Lees meer over tweetalige bso’s.

Reageren

Het ministerie van Sociale Zaken roept betrokkenen, kinderopvangprofessionals maar ook anderen op om te reageren op het voorstelde plan. Reageren kan tot 3 november. Reacties worden pas gepubliceerd nadat deze gecontroleerd zijn.

Bekijk hier de internetconsultatie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.