Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder meldingen quarantaines, maar dat is niet per se goed nieuws

Het aantal in quarantaine geplaatste kinderen, pm'ers en gastouders neemt gestaag af. Dat blijkt uit de cijfers van het meldpunt quarantaine van de BK. Dit is echter waarschijnlijk niet het gevolg van een reële daling maar van een afname van de meldingsbereidheid.
Quarantaine corona
© Halfpoint / stock.adobe.com

Het meldpunt waar kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus laagdrempelig de aantallen van in quarantaine geplaatste kinderen en PM’ers/gastouders kunnen melden, bestaat sinds januari. Op basis van deze meldingen houdt de BK een wekelijkse score bij van de trend die zich daarin ontwikkelt.

Het aantal meldingen van kinderen en PM’ers/gastouders in quarantaine de afgelopen weken was als volgt.
• Week 13: 1438 kinderen, 219 PM’ers/gastouders
• Week 14: 1338 kinderen, 248 PM’ers/gastouders
• Week 15: 793 kinderen, 169 PM’ers/gastouders
• Week 16: 799 kinderen, 138 PM’ers/gastouders
• Week 17: 476 kinderen, 79 PM’ers/gastouders

Oproep

Het gemiddelde aantal wekelijks gemelde quarantaines over de laatste vijf weken bedroeg 969 kinderen en 171 pm’ers/gastouders.

‘Daarmee zien we een harde daling van het gemiddeld aantal quarantaines bij zowel de kinderen als bij de pm’ers/gastouders,’ aldus de BK.

Dit is echter niet per se goed nieuws. ‘Onze aanname is dat dit het gevolg is van een afnemende meldingsbereidheid, en niet van een afnemend aantal quarantaines. We blijven organisaties met klem oproepen elke quarantaine-situatie te melden.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.