Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Niet meer afhankelijk van andere cijfers’

Voor het eerst komt de Brancheorganisatie Kinderopvang met een brancherapportage kinderopvang. Maar wat is dat en waarom is het voor de sector belangrijk zo'n eigen rapportage te hebben? Voorzitter Marielle Rompa van de Brancheorganisatie Kinderopvang legt uit.
'Niet meer afhankelijk van andere cijfers'
Foto: ANP Photo

Transparantie is een belangrijk begrip in vele sectoren, maar vooral in een maatschappelijk georiënteerde sector als de kinderopvangsector. Brancheorganisatie Kinderopvang heeft daarom de ambitie geformuleerd die transparantie vorm te geven en verantwoording af te leggen over de gelden die in onze sector omgaan. Brancheorganisatie Kinderopvang heeft daarom nu, met de inbreng van diverse kinderopvangorganisaties, de brancherapportage kinderopvang uitgebracht.

Eigen cijfers
De brancherapportage kinderopvang 2013 bevat diverse cijfers op het gebied van capaciteit, financiën, personeel en kwaliteit in de kinderopvangsector. Deze cijfers zijn gebaseerd op de inbreng van 245 kinderopvangorganisaties. Deze hebben daarmee invulling gegeven aan de roep om maatschappelijke verantwoording aan de landelijke politiek, aan het parlement, maar zeker ook aan maatschappelijke stakeholders als ouders. Met deze brancherapportage beschikt de sector over eigen cijfers, waarmee de stand van de sector kan worden geduid, zonder daarbij afhankelijk te zijn van gegevens van anders instanties.

Gepast trots
We zijn heel trots op deze brancherapportage, hiermee hebben we voor het eerst als sector een instrument in handen waarmee we zowel de stakeholders als ondernemers onderling inzicht geven in de stand van onze sector. En daar zijn we gepast trots op.’

Bekijk de resultaten van de eerste brancherapportage.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.