Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldcodetour om ‘meldplichtige’ professionals te informeren

Alle professionals in de kinderopvang werken sinds 1 januari 2019 met de verbeterde meldcode kindermishandeling. Om professionals te ondersteunen bij het gebruik hiervan, wordt in alle 28 Veilig Thuisregio’s de Meldcodetour georganiseerd.
iStock

Samen willen we dat kinderen veilig opgroeien. Maar huiselijk geweld en kindermishandeling zijn aan de orde van de dag. Professionals zijn wettelijk verplicht om met de Meldcode te werken, om sneller en adequater hulp te bieden aan kinderen die te maken krijgen met huiselijk geweld en kindermishandeling.

Praktijk

Maar hoe pas je deze kennis toe in de praktijk? Hoe ga je het gesprek aan met een kind en met ouders? Hoe voorkom je dat verhouding verstoort worden en de situatie mogelijk erger wordt? Daarbij willen de initiatiefnemers van de Meldcodetour (waaronder Veilig Thuis, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten) professionals bij ondersteunen.

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle professionals die met de Meldcode werken in de kinderopvang, de gezondheidszorg, de hulpverlening, het onderwijs en de justitiële sector en hoort binnen het programma Geweld hoort nergens thuis.

Informatie

De Meldcodetour is nog niet in alle regio’s gepland, maar de bijeenkomsten vinden plaats tot en met oktober 2020. In regiogemeenten Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en IJmond staan er al bijeenkomsten gepland. Klik hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.