Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meeste vieze kind’ van Kids First wint prijs Natuurmonumenten

In aanloop naar de landelijke Modderdag op 28 juni hebben Kids First COP en Natuurmonumenten het ‘meest vieze OERRR-kind' gekozen. En de winnaar is .... Elise!

Kids First en Natuurmonumenten besloten om in de meivakantie vast aandacht te besteden aan Modderdag, als aftrap voor de verschillende modderige activiteiten eind juni. Op het programma stond ook de verkiezing van het meest vieze OERRR-kind. De prijsuitreiking werd verzorgd door Boswachter Reinier Hartog van de speelnatuur van Kardinge. Als prijs ontving winnares Elise een OERRR-abonnement.

Lekker vies worden

Slootje springen, op blote voeten door de modder, een modderbad nemen, of gewoon lekker spelen in de natuur. Het kan allemaal tijdens de landelijke Modderdag die dit jaar op 28 juni plaatsvindt. Tijdens ModderDag wordt iedereen die met kinderen werkt, uitgenodigd om buiten te spelen met kinderen en lekker vies te worden. Veel kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bso’s doen elk jaar mee.

Modderdag, of International Mud Day zoals de dag wereldwijd wordt genoemd, is ontstaan in 2009 op een World Forum bijeenkomst. Doel van de dag is om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven. Uit onderzoek blijkt immers dat spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.

Meedoen aan Modderdag

De organisatie van de landelijke Modderdag vraagt deelnemers om zich in te schrijven via de website van het Instituut voor Natuureducatie. Schrijf je nu in!

Lees ook: Vorig jaar deden verschillende kinderopvangorganisaties mee aan Modderdag. Bekijk hier de foto’s van Modderdag 2018

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.