Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Meer sleutelkinderen door bezuinigingen

Meer sleutelkinderen door bezuinigingen

Medewerkers van kinderopvangorganisaties zien steeds vaker kinderen van amper 6 jaar alleen op straat. Tot voor kort gingen deze kinderen naar de buitenschoolse opvang, maar omdat deze duurder is geworden voor ouders, besluiten velen hun kinderen van de opvang te halen. Dit zegt de Brancheorganisatie Kinderopvang, gesteund door praktijkverhalen van Kinderopvang 2Samen, KindeRdam, Estro en Triodus tegen de NOS.

Oudere broer past op
Soms vragen ouders familie of vrienden om op de kinderen te passen. Maar als dat niet lukt, zouden de kinderen, soms onder toezicht van een oudere broer of zus, alleen thuis zijn. De kinderopvangorganisaties geven aan dat dit probleem zich zowel voordoet in de stad als op het platteland.

Bekijk hier een korte reportage op nos.nl >>

Bekijk het Dossier Bezuinigingen >>

Bron: NOS
Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Vreslelijk voor woorden.De gevolgen zijn niet te overzien als een kind iets overkomt,ouders kunnen het niet meer betalen,de regering komt met allerlij strenge eisen,oa kindermishandeling, en wat als er meldingen word gedaan bij het amk,kunnen zij dan de regering de schuld geven? zij veroorzaken namelijk dit probleem,hoe krom zit de wet nou in elkaar,word tijd dat zij hun ogen uitspoelen, en nu de problemen die zij in dit land veroorzaken op te lossen in plaats zich bezig houden met andere landen te ondersteunen,waar wel geld voor is.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.