Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer banen in de kinderopvang

Er komen dit jaar in totaal 129 duizend banen bij. De grootste banengroei wordt onder andere in de kinderopvang verwacht.
banengroei_kinderopvang.jpg
De banengroei is vooral te danken aan de miljoenen die het kabinet in de kinderopvang pompt. - Foto: Fotolia

Dit meldt het UWV naar aanleiding van haar rapport UWV Landelijke arbeidsmarktprognose 2016. Volgens het UWV komen er dit jaar 102.000 banen bij, en wanneer het aantal banen van zelfstandigen meegerekend wordt, komt het instituut op een banengroei van 129 duizend.

Na een krimp weer groei

In de kinderopvang zal na de krimp van het aantal banen in 2015 (4 duizend) dit jaar weer een toename van het aantal banen te zien zijn. Dit heeft vooral te maken met extra gelden voor de kinderopvang die primair bij de ouders terecht komen. Zij zullen minder hoeven bij te dragen in de kosten van kinderopvang. Dit zal leiden tot extra vraag naar kinderopvang. Bovendien neemt de Nederlandse werkgelegenheid als geheel toe, wat ook de vraag naar kinderopvang stimuleert. Voor 2016 wordt uitgegaan een groei van 8 duizend banen in de kinderopvang in 2016. 

Klik hier voor het volledige rapport

Flexibiliteit en stabiliteit gaan moeilijk samen. Laten het nou net twee thema’s zijn die van toepassing zijn op de kinderopvang van vandaag de dag. Daarom 11 tips om stabiliteit zo hoog mogelijk in het vaandel te houden  >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.