Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Manon Sikkel populairste auteur bij kinderen

kinderboeken

Manon Sikkel is dit jaar de populairste schrijfster onder kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Zij sleepte woensdag voor die leeftijdscategorie de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2012 in de wacht met haar kinderboek Hoe word ik een koppelaar?

Geronimo Stilton
Het is de eerste keer dat Sikkel de prijs wint. De afgelopen 9 jaar kreeg Francine Oomen de meeste stemmen voor haar kinderboeken in de Hoe overleef ik?-serie. Onder kinderen van 6 tot en met 9 jaar won Geronimo Stilton voor de derde keer op rij de prijs, dit jaar met het boek Fantasia VI. Geronimo Stilton is een bedacht figuur waarbij de muis Geronimo zowel schrijver als hoofdpersonage is. Achter de boeken zit een Italiaans schrijverscollectief.

Stemmen
De Nederlandse Kinderjury is de publieksprijs voor het beste kinderboek, waarvan de organisatie in handen is van de CPNB. De afgelopen maanden konden kinderen in de twee leeftijdscategorieën stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar. In beide categorieën werden vijf boeken genomineerd. Ruim 32.000 kinderen brachten hun stem uit.

Superjuffie en Raveleijn
De zogeheten Senaat van de Kinderjury, kinderen die de boeken lezen waarop het meest is gestemd en hierover een juryrapport schrijven, reikte de Pluim van de Senaat uit. Die onderscheiding ging naar Superjuffie van Janneke Schotveld en Raveleijn van Paul van Loon.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.