Zelf oplossen?

Spelen is óók leren, grenzen verkennen en soms ruzie krijgen of risico’s nemen. Tot hoever laat je de kinderen zelf hun problemen oplossen? Wanneer en hoe grijp je in? Pedagogisch medewerker Jacqueline Butti vertelt hoe zij dat aanpakt en pedagoog Marieke Grijpink reageert.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vijf kinderen van een jaar of acht spelen samen in een aparte ruimte. Je weet dat er met deze combinatie van kinderen al snel ruzie zal zijn. Wat doe je? Laat je ze lekker vrij en zonder bemoeienis hun gang gaan totdat het mis gaat? Structureer je vooraf de activiteit met de kinderen om de kans op problemen te verkleinen? Of zit je er bovenop om alles in goede banen te leiden? Als je niks doet, is de kans groot dat er kinderen in tranen naar je toe zullen komen. Maar als je vooraf ingrijpt, krijgen ze niet de

0
44

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.