Wij vullen groen zo breed mogelijk in’

Hoe breng je enthousiasme voor de natuur over op kinderen? De houding van de pm’ers is cruciaal, maar ook het aanstellen van een groene ambassadeur doet veel goeds. Inspiratie komt vaak van bijzondere best practices. ‘Wij werken naar Scandinavisch voorbeeld.’

Bij kinderopvangorganisatie De Lange Keizer in Delft hebben ze al jaren een groencoach die zich geheel wijdt aan natuur in de kinderopvang. Zij organiseert groene projecten, begeleidt pm’ers en bezoekt regelmatig alle locaties van de organisatie voor adviezen en groene activiteiten. ‘Die extra deskundigheid van iemand die constant met groen bezig is, is heel prettig’, vertelt Irma Keizer, die met haar collega Marja de Lange de directie vormt. ‘Ze helpt ook bij het uitwisselen van ideeën. Dat kan iets simpels zijn als een kistje met gezonde etenswaar neerzetten, maar daar heeft een collega op een andere locatie heel veel aan.

0
44

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in