Werken aan Gezonde Kinderopvang

Het project Gezonde Kinderopvang slaat aan: de training tot coach Gezonde Kinderopvang was in no-time vol. Het draagvlak onder alle betrokkenen – zowel kinderopvangorganisaties als kennisinstituten – is groot. Maar hoe zorg je ervoor dat de nieuwe manier van werken ook beklijft?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Afgelopen jaar vond de pilot Gezonde Kinderopvang plaats, waaraan dertien organisaties deelnamen. Deze organisaties vaardigden een collega af om getraind te worden tot coach Gezonde Kinderopvang. De vers opgeleide coaches fungeren in de eigen organisatie als aanspreekpunt Gezonde Kinderopvang en trainden hun collega’s in de scholing Een Gezonde Start.

Kinderopvangorganisaties die werken met de aanpak Gezonde Kinderopvang werken structureel aan de gezondheid van kinderen. Ze gaan concreet aan de slag met leefstijlthema’s en voeren verschillende activiteiten uit rond beleid, ontwikkelingen, omgeving en signalering. Het project Gezonde Kinderopvang, een initiatief van de ministeries VWS en SZW, wordt gecoördineerd door RIVMCentrum Gezond

0
27

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.