Vrienden voor het leven

Vriendschap is belangrijk is voor kinderen. Het geeft ze zelfvertrouwen als ze weten dat een ander ze belangrijk vindt. Kinderopvangorganisatie Partou heeft er een thema van gemaakt. ‘Het is essentieel om vriendschap te ervaren voordat je volwassen wordt.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Twee peuters die per se naast elkaar willen zitten aan tafel, kinderen die niet van elkaar kunnen afblijven, of kleuters die samen een broodje willen eten. Uitspraken als ‘Jij bent mijn vriend’ of ‘Ik ben verliefd op jou’. Maar net zo goed de afwijzing, een vriendje wegduwen met de opmerking ‘Ik wil niet meer met jou spelen’. Vriendschap is bij peuters nogal veranderlijk. Het ene moment dikke vrienden, het volgende moment knallende ruzie om een uur later weer eensgezind in de zandbak te zitten. Pedagoog Marlies de Haan is manager kwaliteit en pedagogiek bij kinderopvangorganisatie Partou en verwoordt het

0
41

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.