Voorspelbaarheid stimuleert babybrein

In de tiendelige serie De Babyspecialist haken we in op alle facetten die komen kijken bij het werken met de allerkleinsten in de kinderopvang. Dit keer aflevering 3: de interactievaardigheid structureren en grenzen stellen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Structureren en grenzen stellen associëren we vaak alleen met het corrigeren van negatief gedrag. Maar deze interactievaardigheid behelst meer. Structuur geeft kinderen houvast en vergroot hun gevoel van veiligheid. Zeker bij baby’s is routine en voorspelbaarheid van essentieel belang. Als baby’s weten waar ze aan toe zijn, voelen ze zich veilig en zeker en kunnen ze zich ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Bovendien kan een kind dat weet waar het aan toe is, zijn gedrag beter afstemmen op de situatie.

Onder de loep

Die voorspelbaarheid (structuur) kun je aanbrengen via een vaste dagindeling, vaste plekken voor het verschonen, voeden

0
167

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.