Vijf vragen aan: Robbie Zein

Zein Child Care is een vreemde eend in de Nederlandse bijt. De voertaal is Engels, de ouders zijn buitenlands en er wordt een opmerkelijk pedagogische aanpak – het Choices- systeem – voor de kinderen gehanteerd. De bedenker van dit innovatieve concept, de Canadese Robbie Zein (42), heeft samen met haar man Jan van der Meijden een organisatie met 150 medewerkers en vier kinderdagverblijven, vijf bso’s en twee peuterspeelzalen in Den Haag en omgeving.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hoe onderscheidt Zein Child Care zich?

‘Onze doelgroep bestaat uit ouders uit andere landen, die een internationale carrière hebben en tijdelijk of permanent in Nederland wonen. We zijn niet zomaar een Engelstalige, maar een internationale kinderopvang. Dat betekent dat we openstaan voor alle culturen. We hebben op elke locatie een chef-kok die de kinderen biologische, verse gerechten uit diverse culturen laat proeven. We vieren elke feestdag, maar op een neutrale manier. Kerst heet bij ons Winter Wonderland, met een kerstboom zonder engelen. De halloweenviering noemen we Dress-up Party. Verder hanteren we het Choices-system dat ik zelf heb ontwikkeld. Kinderen worden

0
165

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.