Toneelstuk over ontwikkeling IKC: ‘Vaak zijn de ergernissen lachwekkend’

Natuurlijk vinden we een IKC allemaal best een goed idee. Maar: waarom krijgen pm’ers eigenlijk een veel groter kerstpakket dan leerkrachten? En wie beslist over de inkoop van de koffiemokken? Bij de ontwikkeling van een IKC zijn hindernissen en ergernissen aan de orde van de dag. Stichting Hoera Kindercentra zet in het toneelstuk De Zweethut op de planken wat directeur Rudie Peeters beschrijft als ‘het gedoe naar een IKC toe’. Een eyeopener.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Tropenjaren’ noemt Peeters de IKC-ontwikkeling bij de Noord-Limburgse Stichting Hoera Kindercentra. De kinderopvangorganisatie pionierde al vroeg met de samenwerking met scholen. ‘In 2010 hebben we het roer omgegooid. We besloten van een ietwat amateuristische club echte ondernemers te worden. We integreerden peuterspeelzaalwerk, gingen relaties aan met gemeenten en bedrijven, én zetten koers op IKC-ontwikkeling. Inmiddels zijn 32 van onze 35 locaties gevestigd bij een basisschool. Het heeft er mede voor gezorgd dat we de crisis niet hebben gevoeld en juist flink zijn gegroeid. We bieden wat ouders willen. We zitten vaak in dorpjes met maar één basisschool. Als je dan

0
88

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.