Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Redactioneel Slapen op je werk

Stel je voor: je komt om 17.30 uur op je werk. Veel kindjes zijn opgehaald en er is rust op de groep. Met de overgebleven kindjes eet je een soepje en speel je nog even.  
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41189-024-2439-6/MediaObjects/41189_2024_2439_Fig1_HTML.jpg
Dan poets je hun tanden, leest ze een verhaaltje voor en brengt ze naar bed in de slaapzaal vol bedden en ledikantjes. Jij ruimt nog even de groep op, doet voorbereidingen voor morgen, gaat naar de slaapzaal en kruipt zelf ook een bed in.
Zo gaat het niet vaak in de kinderopvang. Weinig pm’ers draaien avonddiensten of slapen op hun werk. Maar bij Mamasthee staat klaar in Stadskanaal is het normaal. Daar bieden ze 24-uursopvang. Wie daar werkt, draait ook avond-, nacht- en weekeinddiensten.

Niet iedere pm’er zit hierop te wachten. Ik vind het ook fijn dat mijn werkdagen op vaste tijden starten en eindigen. Toen ik nog voor kranten en radiozenders werkte vond ik avonddiensten leuk en afwisselend, maar op een gegeven moment kreeg ik behoefte aan vaste werktijden. Toch zijn er veel mensen met onregelmatig werk, zoals verpleegkundigen en politieagenten. En ook zij hebben kinderen. Voor hen is het niet makkelijk om opvang te regelen. Daarom is het waardevol dat er organisaties zijn met ruime(r)e openingstijden. Als kinderopvangsector zijn jullie belangrijk voor ouders. Bij jullie kunnen ze hun kind met een gerust hart brengen. Hoe fijn is het dan dat álle ouders, ook zij met flexibele werktijden, bij jullie terecht kunnen? Benieuwd wat flexibele werktijden voor jou zouden betekenen? Lees dan vooral de reportage over Mamasthee in dit magazine.

Foto: Annemarijne Bax
Sophie van Hogendorp hoofdredacteur Kinderopvang sophie.vanhogendorp@bsl.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.