Pedagogisch coach is vooral uitdager’

Elke kinderopvangorganisatie moet vanaf 2019 volgens de Wet IKK een pedagogisch beleidsmedewerker/coach in huis hebben. Voor veel grote kinderopvangorganisaties is dit geen probleem. Zij zijn al gewend om coaching in te zetten op de werkvloer. Maar voor kleinere en middelgrote organisaties kan dit een uitdaging zijn. 'In veel gevallen zal de locatiemanager deze taak op zich nemen.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Cisca Mikx

‘Het invoeren van pedagogische coaching is een goede zaak’, zegt Wilmie Colbers die trainingen Kinderopvangcoach bij Logavak geeft. ‘Een coach helpt je als pedagogisch medewerker om verder te komen in je ontwikkeling. Het is meer dan het overdragen van eigen ervaring. De coach kijkt mee, laat de coachee zelf de vragen stellen. Bijvoorbeeld: hoe kan ik mijn interactievaardigheden verbeteren? De pedagogisch medewerker wordt uitgedaagd om na te denken en te reflecteren. De pedagogisch coach maakt daarnaast de koppeling tussen pedagogisch beleid en praktijk. Doe je op de werkvloer ook echt wat je met elkaar afspreekt in je pedagogisch beleidsplan?’

Optimale

2
648

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.