Partijen verdeeld over uitstel bkr

De Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang (IKK) wordt gefaseerd ingevoerd. Kinderopvangcentra hoeven pas in 2019 te voldoen aan de nieuwe eisen rondom de beroepskracht-kindratio (bkr). Ook komt er een onderzoek naar de financiële effecten van de nieuwe wet. Bij de ene branchepartij is er opluchting, andere hadden liever invoering per 1 januari gezien.
512887790

De kinderopvang heeft onvoldoende tijd voor implementatie van met name de bkr op de babygroepen, zo schrijft demissionair minister Asscher aan de Tweede Kamer. Dat komt omdat het besluit niet voor 1 juli gepubliceerd kon worden. Asscher: ‘Daarnaast bespeur ik zorgen bij individuele ondernemers en sectorpartijen over deze maatregelen. Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel innovatie en kwaliteit kinderopvang in uw Kamer heb ik aangegeven goed te willen luisteren naar signalen uit de praktijk.’


Blij met uitstel

Esther Zijl, bestuurslid van Brancheorganisatie Kinderopvang: ‘Wij hebben lang aangedrongen op onderzoek naar de financiële effecten op organisatieniveau. Uit het onderzoek dat

0
69

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in