Orchidee, tulp of paardenbloem?

Elke pm’er zal ze er zo kunnen uitpikken: de kinderen die net wat gevoeliger zijn dan de rest. Het ene kind heeft binnen één dag zijn draai gevonden op de groep, het andere kind kan maandenlang kwetsbaar blijven. Vaak heeft dit te maken met de aanleg van het kind. In de wetenschap onderscheiden ze drie type kinderen: orchideeën, tulpen en paardenbloemen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Pixabay

Lars (3 jaar) speelt samen met Kane (ook 3) met de auto’s. Ze gaan volledig op in de file die ze neerzetten richting de garage. Ineens verstijft Lars. Hij kijkt door het raam naar buiten, met een afwezige blik. Maar in werkelijkheid is hij juist uiterst alert. Lars hoort iets dat de anderen nog niet horen. Hij staat op en loopt naar de tafel, waar pm’er Miranda met twee kindjes aan het knutselen is. Stilletjes gaat hij naast haar zitten, dicht tegen haar aan.

Miranda kent Lars inmiddels, ze vermoedt wat er aan de hand is. Ze neemt hem op

0
103

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.