Opendeurenbeleid of groepsstabiliteit?

Waar de ene bso kiest voor vaste groepen en dichte deuren, gooit de andere bso de deuren open, zodat kinderen kunnen uitwaaieren over de locatie. Welke pedagogische afwegingen liggen er aan beide keuzes ten grondslag? En wat is het beste voor kinderen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wilbert van Woensel
Bso KinderWORLD in Almere-Stad is overtuigd voorstander van een opendeurenbeleid. ‘We willen kinderen een tweede thuis bieden. Thuis bepaal je zelf in welke ruimte je speelt en met wie’, zegt Robbie Verweij, pm’er op een groep 8-12-jarigen. ‘Die vrijheid hebben kinderen hier dus ook.’

KinderWORLD heeft in alle groepsruimtes verschillende spelmaterialen en beschikt daarnaast over een gymzaal, keuken en theater. Dagelijks zijn er tal van uitdagende activiteiten. ‘Zo ben ik met een aantal kinderen een fictief bedrijf gestart, verzorgt een collega een dramaworkshop en is er een kookgroep actief. De kinderen kunnen dus altijd iets doen wat past bij hun

0
398

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.