Op naar een groenere kinderopvang

Een heerlijke plek waar kinderen hun energie en creativiteit kwijt kunnen, avonturen beleven, rennen, spelen, ontdekken en verwonderen. Waar kinderen zichzelf kunnen zijn, kunnen wegdromen en tot rust komen... Klinkt prachtig, maar de realisatie van een groen (school)plein en het integreren van meer buitenactiviteiten vraagt de nodige toewijding, tijd en investering.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een groene buitenruimte is echt de moeite waard, zo wijzen steeds meer onderzoeken uit. Voor kind en team, maar ook voor de omgeving, het klimaat en de biodiversiteit. Veel onderzoeken en artikelen richten zich op basisscholen en schoolpleinen, maar ook in de kinderopvang valt van deze onderzoeken te leren en kan echt verschil worden gemaakt!

Buiten leren en buiten spelen is goed voor het kinderbrein. Beweging, sport en spel, en meer vrije speeltijd, hebben een positief effect op de cognitieve prestaties. Speelse beweging helpt tevens om een beter ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Gemiddeld brengen kinderen tegenwoordig zo’n 2,5 uur per

0
54

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.