Op naar de basisschool

Om peuters zo soepel mogelijk te laten doorstromen naar de basisschool zijn steeds meer kinderdagverblijven bewust bezig met die overgang. Hoe beter de aansluiting, hoe minder achterstand, zo wordt gedacht.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

We willen niet dat kinderen direct een achterstand hebben in groep 1’, vertelt Charlotte van den Ancker, locatiemanager Ypenburg bij Kern Kinderopvang. ‘Het verschil tussen kinderen die wel of geen opvang hebben gehad is al enorm, maar ook het verschil tussen kinderen die op een kinderdagverblijf voorbereid zijn op de basisschool en degenen die daarover niets hebben meegekregen.’

Je eigen jas aandoen, knopen dichtmaken, naar de wc gaan, het zijn vaardigheden die peuters in Ypenburg zo goed als zeker onder de knie hebben als ze hun vierde verjaardag vieren. Er is speciale aandacht voor de kinderen die ouder

0
37

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.