Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oog voor ieder kind; Wetenschap in de praktijk

Ben je er voor mij? Zie je mij ? Hoor je mij? Voel je aan wat ik nodig heb? Kan ik op je vertrouwen? Help je me om mezelf te leren kennen en mee te doen in deze groep? Ieder kind in je groep wil persoonlijk gekend worden en zoekt jouw persoonlijke nabijheid. Jullie vertrouwensband bepaalt of een kind zich veilig genoeg voelt om de wereld om zich heen te verkennen. Daarmee bepaal jij mede de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang. Paul Leseman, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, doet veel onderzoek naar de kwaliteit van de kinderopvang. Hij vertelt hoe wetenschap en praktijk elkaar kunnen versterken bij het bevorderen van de pedagogische kwaliteit.
Foto: Wilbert van Woensel
Premium
Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.