Onverdeelde aandacht voor baby’s… én jezelf!

Per 1 januari 2019 is er één pedagogisch medewerker op drie nuljarigen. Met als doel dat de pedagogisch medewerker meer tijd en aandacht heeft voor de kinderen. Maar in praktijk zorgt het ook voor veel onrust op de babygroep. Hoe kun je structureel voor meer rust op de babygroep zorgen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Wilbert van Woensel

Dat rust- en aandachtsmomenten belangrijk zijn voor baby’s, daar is iedereen het over eens. Rust zorgt ervoor dat de allerkleinsten lekker in hun vel zitten, relaxed zijn en geen of amper stress ervaren. En dat heeft weer een positieve invloed op hun ontwikkeling. Bink kinderopvang uit de regio Hilversum en Soest heeft daarom een speciaal pedagogisch beleid voor de allerkleinsten. Onder de noemer ‘onverdeelde aandacht’ willen ze de rust en aandacht voor de allerkleinsten garanderen. De manier van werken bij Bink is gebaseerd op de pedagogische visie van Emmi Pikler. ‘Bij ons is de babygroep van 0 tot 2 jaar.

0
127

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.