Ontwikkelingsvoorsprong is vaak verborgen leed

Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer breidde haar aandachtsgebied uit van kinderen met een (taal)achterstand naar kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Dat blijft niet onopgemerkt. De jeugdgezondheidszorg en consultatiebureaus gaan de focus vanaf nu ook meer leggen op deze verborgen problematiek.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Voor kinderen met een (taal)achterstand bestaan er VVE-programma’s, VVE-gelden en een gemeentelijk achterstandenbeleid. Hoe anders is dat voor kinderen met een voorsprong. Zij voelen zich vaak doodongelukkig op de groep, maar moeten maar net geluk hebben dat een alerte leerkracht of pedagogisch medewerker verder kijkt dan zijn of haar neus lang is. Een ontwikkelingsvoorsprong, zeker bij kinderen jonger dan 4 jaar, zie je vaak niet in één keer.

Toch kun je het met de juiste instrumenten en kennis wel signaleren, weet Fanny Cattenstari Zij zet zich met haar bureau Grip op Talent er de Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong in voor kinderen met

0
814

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.