Onderwijs en werkveld: verwachtingen afstemmen

Wat verwacht de kinderopvang van de mbo-opleiding? Wat verwacht het beroepsonderwijs van het werkveld? Die afstemming kan vaak beter. De vernieuwing van het kwalificatiedossier staat op de rol. Dus dit is de kans om wensen en mogelijkheden op elkaar aan te laten sluiten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Al jaren hoor je in de kinderopvang de klacht dat de opleidingen Pedagogisch Werk studenten onvoldoende toerust om in de kinderopvang aan het werk te gaan. Los van het feit dat net-afgestudeerden startbekwaam zijn en nog niet vakbekwaam, missen zij ook nog wel andere vaardigheden, vinden vertegenwoordigers uit het werkveld. Dat de branche dat bij het onderwijs neerlegt, is niet helemaal terecht, vindt Hanny Vroom, directeur Onderwijs van MBO College West van ROC van Amsterdam en lid van de sectorkamer namens de MBO Raad. ‘De opleidingen baseren zich op het kwalificatiedossier dat met de branche is afgestemd en gekoppeld is

0
24

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.