7 Tips: om het verschonen leuker te maken

In deze rubriek krijg je tips over wisselende onderwerpen. Deze keer: tips om het verschonen leuker te maken. Het verschonen van een luier is een ideaal één-op-één moment voor jou en een kleintje. Hoe haal je zo veel mogelijk uit dit moment en zorg je ervoor dat een baby zich op zijn of haar gemak voelt?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
  1. Betrek de baby bij de verschoning

    Geef de baby alvast de schone luier in de hand of de tube met billencrème. Fijn, zo’n goede hulp!

  2. Een leuk uitzicht

    Wat ziet een baby die omhoog kijkt? Als er een mooi mobiel aan het plafond hangt of spiegeltjes, is er extra veel te ontdekken voor baby’s.

  3. Verschonen is iets vrolijks

    Laat de baby merken dat je het verschonen niet ziet als iets wat moet gebeuren. Laat blijken dat je er zin in hebt. Praat daarom tegen de baby, zing een liedje of haal grapjes uit. Zorg dat je het samen gezellig hebt.

0
80

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.