Observeren en Uitdagen

In de tiendelige serie De Babyspecialist haken we in op alle facetten die komen kijken bij het werken met de allerkleinsten in de kinderopvang. Dit is aflevering 5: over de interactievaardigheid ontwikkelingsstimulering.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Toch kun je als pedagogisch medewerker prima een kind stimuleren in zijn ontwikkeling. Dat betekent dat je een baby voldoende ondersteunt en uitdaagt, passend bij zijn leeftijd. Essentieel daarbij is observeren, weet pedagoog Judith Kuiten. ‘Je kunt pas aansluiten bij de ontwikkeling van het kind als je weet waar het staat in zijn ontwikkeling.’

Gadeslaan

Dat betekent: kijken, kijken, kijken. En dat kan alleen als je intensief aanwezig bent op de groep. Door letterlijk tussen de kinderen te gaan zitten. ‘Kijk wat een kind doet, volg zijn

0
106

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.