Met eigen vakschool naar mbo 4

Hoe zit je de crisisjaren uit en zorg je tegelijkertijd voor verdere professionalisering van je medewerkers? Kinderopvang Solidoe begon een eigen vakschool. Inmiddels zijn 120 pedagogisch medewerkers opgeleid op mbo niveau 4.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Kinderopvang Solidoe ontstond in 2011 uit een fusie tussen Kinderopvang Aalsmeer en Kinderopvang Uithoorn. De directeur van Uithoorn, Monic van Diemen, werd de nieuwe directeur van Solidoe. Kort na de fusie kelderde de vraag naar kinderopvang. Ook Solidoe had het moeilijk, met te veel medewerkers, te veel locaties.

In het licht van beide ontwikkelingen besloot Solidoe medewerkers te laten werken aan hun eigen ontwikkeling. Met dank aan de subsidie voor het BBL-opleidingstraject konden medewerkers deels vrijgeroosterd worden en collega’s konden die uren overnemen. Dat voorkwam een pijnlijke reorganisatie. Overigens vond niet de hele opleiding plaats onder werktijd. Medewerkers staken

0
16

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.